Cizrnový falafel
40 min.
Ingredience
- 675gramůCizrna konzervovaná
- 1kusCibule červená
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůChléb celozrnný pšeničný
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaKurkuma
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
55 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme konzervovanou cizrnu, nasekanou cibuli, česnek, chléb, koriandr, kmín, chilli papričky, kurkumu, sůl, pepř a mixujeme 30 vteřin. Ze směsi vytvarujeme koule o velikosti vlašských ořechů.
- 2DO misky dáme vejce a do druhé strouhanku. Koule namáčíme ve vajíčku a pak ve strouhance.
- 3Předehřejeme ve woku olej a smažíme falafel po várkách. Koule musí být zlatavě hnědé. Vyndáme je a necháme okapat.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.