Clam Chowder polévka

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
275 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle důkladně omyjeme, otevřené nepoužijeme. Citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do vývaru, zahřejeme, přidáme mušle a zakryté povaříme cca 50 min. Poté slijeme, vývar přefiltrujeme a vrátíme do hrnce. Z otevřených mušlí vyjmeme maso.
  • 2
    Šalotky oloupeme a nadrobno nakrájíme. Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme polovinu másla a orestujeme na něm šalotku s tymiánem. Zalijeme vývarem, mlékem a přidáme brambory. Pod pokličkou vaříme cca 15 min.
  • 4
    Zbytek másla spojíme s moukou a postupně vmícháme do polévky. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem a vložíme maso.
  • 5
    Rozdělíme do misek, posypeme sekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.