Clam Chowder polévka
90 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 400mililitrůVývar rybí
- 2kusyŠalotka
- 2kusyBrambory
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPažitka
- 0,25lžičkaTymián čerstvý
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
275 mg
Postup přípravy
- 1Mušle důkladně omyjeme, otevřené nepoužijeme. Citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do vývaru, zahřejeme, přidáme mušle a zakryté povaříme cca 50 min. Poté slijeme, vývar přefiltrujeme a vrátíme do hrnce. Z otevřených mušlí vyjmeme maso.
- 2Šalotky oloupeme a nadrobno nakrájíme. Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 3V hrnci rozehřejeme polovinu másla a orestujeme na něm šalotku s tymiánem. Zalijeme vývarem, mlékem a přidáme brambory. Pod pokličkou vaříme cca 15 min.
- 4Zbytek másla spojíme s moukou a postupně vmícháme do polévky. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem a vložíme maso.
- 5Rozdělíme do misek, posypeme sekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.