Cmunda po kaplicku (minutka)
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůVepřový bok uzený
- 200mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1700gramůBrambory
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramMajoránka
- 900gramůZelí kysané
- 2gramyKmín celý
- 120gramůCukr krupice
- 80gramůVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 300gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté brambory na jemno nastrouháme, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přimícháme prosátou mouku, vejce, mléko, česnek utřený se solí, majoránku a pepř.
- 2Těsto lijeme na tukem vymazanou, horkou pánev a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova. Nepřipravujeme je předem, ztratily by křehkost.
- 3Uzený bůček opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a zbavíme žeberních kostí. Při podávání maso krájíme přes vlákno (2ks na 1 porci).
- 4Kysané zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme pod poklicí doměkka. K poloměkkému zelí přidáme na drobno nakrájenou cibuli osmahnutou s prosátou moukou na tuku, rozmícháme, osolíme a ochutíme cukrem.
- 5Porci bramboráku (2ks) potřeme zelím, do středu položíme plátek vařeného bůčku, přeložíme jako omeletu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 12. 2. 2017
Cmunda po kaplicku (minutka)
Snažím se snižovat tuky v jídle, proto jsem místo uzeného bůčku použila uzené ocásky, které jsou libovější, ale neztratily šťavnatost. Byla to dobrota, určitě jsem nedělala naposledy a doporučuju. 🙂