Cocido madrileňo

190 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1414 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
93 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, slijeme a propláchneme, zabalíme do kousku gázy.
  • 2
    Do velkého kastrolu nalijeme 3 litry studené vody, vložíme kuře, žebra, slaninu, špek a přivedeme k varu. Přidáme cizrnu, vepřovou nožku, klobásu a přivedeme k varu. Nakonec přidáme cibuli, bobkový list a půl lžičky soli. Vaříme zakryté 2 a půl hodiny.
  • 3
    Po 2 hodinách přivedeme k varu vodu v jiném hrnci, vložíme jelítko a zvolna vaříme asi 5 minut. Slijeme a odstavíme. Zelené fazolky zavážeme do gázy, do hrnce vlijeme ještě 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrouhané zelí, mangold, brambory, pórek, šafrán a 1 lžičku soli. Znovu přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Na posledních 10 minut vaření přidáme fazolky.
  • 4
    Slijeme vodu z hrnce s masem i z hrnce se zeleninou do dalšího, největšího hrnce, přivedeme k varu, osolíme a vložíme nudle. Vaříme zvolna 6-7 minut. Vyndáme cizrnu a vyklopíme jí na větší nahřátý talíř, stejně tak i fazolky a ostatní zeleninu. Špek vyhodíme, ostatní uzeniny a maso nakrájíme na silnější plátky.
  • 5
    Nandáme na jednu stranu talíře vedle zeleniny. Maso zalijeme několika lžícemi horkého vývaru. Zbytek, včetně nudlí přelijeme do polévkové mísy. Oba chody se podávají najednou, polévka jako první.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.