Cocido madrileňo
190 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 220gramůCizrna
- 1kilogramKuře
- 500gramůHovězí žebra
- 250gramůSlanina vepřová
- 125gramůVepřový bok
- 1kusVepřové nožičky
- 200gramůKlobása Chorizo
- 1kusBobkový list
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyBrambory
- 2kusyPórek
- 75gramůNudle rýžové
- 2lžičkySůl
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 1špetkaŠafrán
- 300gramůMangold
- 1kusJelítka domácí žemlová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1414 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
93 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, slijeme a propláchneme, zabalíme do kousku gázy.
- 2Do velkého kastrolu nalijeme 3 litry studené vody, vložíme kuře, žebra, slaninu, špek a přivedeme k varu. Přidáme cizrnu, vepřovou nožku, klobásu a přivedeme k varu. Nakonec přidáme cibuli, bobkový list a půl lžičky soli. Vaříme zakryté 2 a půl hodiny.
- 3Po 2 hodinách přivedeme k varu vodu v jiném hrnci, vložíme jelítko a zvolna vaříme asi 5 minut. Slijeme a odstavíme. Zelené fazolky zavážeme do gázy, do hrnce vlijeme ještě 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrouhané zelí, mangold, brambory, pórek, šafrán a 1 lžičku soli. Znovu přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Na posledních 10 minut vaření přidáme fazolky.
- 4Slijeme vodu z hrnce s masem i z hrnce se zeleninou do dalšího, největšího hrnce, přivedeme k varu, osolíme a vložíme nudle. Vaříme zvolna 6-7 minut. Vyndáme cizrnu a vyklopíme jí na větší nahřátý talíř, stejně tak i fazolky a ostatní zeleninu. Špek vyhodíme, ostatní uzeniny a maso nakrájíme na silnější plátky.
- 5Nandáme na jednu stranu talíře vedle zeleniny. Maso zalijeme několika lžícemi horkého vývaru. Zbytek, včetně nudlí přelijeme do polévkové mísy. Oba chody se podávají najednou, polévka jako první.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.