Čočka s rýží a smetanovým jogurtem

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propranou rýži s přebranou promytou čočkou dáme do zeleninového vývaru, přidáme sůl, pepř, mletý zázvor a omytou větvičku celerové natě. Vaříme 20 minut při mírné teplotě pod pokličkou. Uvařenou čočku s rýži scedíme, necháme odkapat.
  • 2
    Do woku dáme máslo s pepřem, promícháme a když je rozpálené, přidáme oloupané perlové cibulky, které na pepřovém másle restujeme dozlatova 4-5 minut. Pak přidáme čočku s rýží, ochutíme mletým hřebíčkem, římským kmínem a malinovým octem. Za stálého míchání krátce opečeme.
  • 3
    Jogurt smícháme s drobně pokrájenou řeřichou a špetkou soli.
  • 4
    Čočku s rýží rozdělíme do misek, na každou porci dáme 2 lžíce jogurtu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.