Čočka s rýží a smetanovým jogurtem
60 min.
Ingredience
- 100gramůRýže neloupaná (Natural)
- 50gramůČočka jedlá
- 0,5decilitrVývar zeleninový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 8kusůCibule perlová
- 1lžíceKmín římský
- 8lžicJogurt bílý
- 1,5lžíceŘeřicha
- 1kusCeler - nať
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propranou rýži s přebranou promytou čočkou dáme do zeleninového vývaru, přidáme sůl, pepř, mletý zázvor a omytou větvičku celerové natě. Vaříme 20 minut při mírné teplotě pod pokličkou. Uvařenou čočku s rýži scedíme, necháme odkapat.
- 2Do woku dáme máslo s pepřem, promícháme a když je rozpálené, přidáme oloupané perlové cibulky, které na pepřovém másle restujeme dozlatova 4-5 minut. Pak přidáme čočku s rýží, ochutíme mletým hřebíčkem, římským kmínem a malinovým octem. Za stálého míchání krátce opečeme.
- 3Jogurt smícháme s drobně pokrájenou řeřichou a špetkou soli.
- 4Čočku s rýží rozdělíme do misek, na každou porci dáme 2 lžíce jogurtu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.