Čočka s rýží po vídeňsku
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 200gramůČočka jedlá
- 200gramůRýže loupaná
- 1špetkaNové koření mleté
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceStrouhanka
- 20gramůSádlo škvařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
17 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zvlášť uvaříme čočku a zvlášť rýži.
- 2Měkkou čočku s rýží promícháme a přidáme nové koření, nadrobno nakrájenou, na sádle osmahnutou cibulku, na kostičky nakrájenou slaninu a podle chuti sůl a pepř.
- 3Směs vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.