Čočka s tykví

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přelijeme vařící vodou čočku, aby byla ponořená a 15 minut necháme stát. Pak vodu slijeme.
  • 2
    Rozehřejeme olej, dáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty. Přidáme bylinky a česnek a minutu smažíme. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, cukr, sůl, vodu a spařenou čočku.
  • 3
    20 minut vaříme zakryté.
  • 4
    Přidáme tykev, hrášek, petržel a pepř a 20 minut dusíme, dokud tykev nezměkne.
  • 5
    Na hlubokou mísu naservírujeme čočku a ozdobíme kouskem petržele.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.