Čočka v rajčatovém pyré
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 200gramůČočka jedlá
- 100gramůSýr Parmezán
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čočku propláchneme, namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom v téže vodě uvaříme.
- 2Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a část osmahneme na oleji, Přidáme nasekaný česnek, krátce osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a svaříme na pyré.
- 3Zbylou cibuli osmahneme na oleji s trochou česneku, přidáme vařenou čočku, osolíme a prohřejeme. Nakonec vmícháme rajčatové pyré a nasekané bylinky.
- 4Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.