Čočka v rajčatovém pyré

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku propláchneme, namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom v téže vodě uvaříme.
  • 2
    Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a část osmahneme na oleji, Přidáme nasekaný česnek, krátce osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a svaříme na pyré.
  • 3
    Zbylou cibuli osmahneme na oleji s trochou česneku, přidáme vařenou čočku, osolíme a prohřejeme. Nakonec vmícháme rajčatové pyré a nasekané bylinky.
  • 4
    Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.