Čočková pomazánka s pažitkou
60 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 100gramůČočka jedlá
- 800mililitrůVoda pitná
- 60gramůJáhly - loupané proso
- 1lžičkaZelenina kořenová
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaBazalka
- 2lžičkyHořčice
- 80gramůPažitka
- 0,5lžičkaEstragon
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Namočenou čočku scedíme, vsypeme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme sušený estragon, lžičku sušené kořenové zeleniny a bazalku. Osolíme a vaříme 45 minut.
- 2V jiném hrnci vaříme asi 20 minut jáhly. Scedíme a nesolíme.
- 3Vychladlou čočku vsypeme do mixéru, přidáme kmín, cibuli a hořčici. Mixujeme do hladka. Přikapáváme olivový panenský olej, vinný ocet a postupně přisypáváme jáhly.
- 4Nakonec vmícháme do pomazánky sekanou pažitku a osolíme.
- 5Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.