Čočková pomazánka s pažitkou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočenou čočku scedíme, vsypeme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme sušený estragon, lžičku sušené kořenové zeleniny a bazalku. Osolíme a vaříme 45 minut.
  • 2
    V jiném hrnci vaříme asi 20 minut jáhly. Scedíme a nesolíme.
  • 3
    Vychladlou čočku vsypeme do mixéru, přidáme kmín, cibuli a hořčici. Mixujeme do hladka. Přikapáváme olivový panenský olej, vinný ocet a postupně přisypáváme jáhly.
  • 4
    Nakonec vmícháme do pomazánky sekanou pažitku a osolíme.
  • 5
    Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.