Čočkové karí
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůČočka jedlá
- 100gramůOlej stolní
- 3kusyFeferony
- 2kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCitrony
- 1lžičkaKari koření
- 5stroužkůČesnek
- 100gramůProtlak rajčatový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
37 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou čočku dáme vařit do 1l studené vody spolu s polovinou jemně nakrájené cibule.
- 2V kastrole na oleji osmahneme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, nasekané feferonky, hřebíček a kousek skořice. Vše osmahneme asi 2 minuty, přidáme rajčatový protlak, sůl a kari koření a necháme dusit na mírném ohni asi 3 minuty a potom ihned spojíme s vařenou čočkou a citronovou šťávou.
- 3Pokrm by měl být dostatečně hustý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.