Čočkový džuveč
70 min.
Ingredience
- 2šálkyČočka jedlá
- 2šálkyBrambory
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceStrouhanka
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25litrMléko polotučné
- 7šálkůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
23 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku předem namočíme a uvaříme v téže neosolené vodě.
- 2Zvlášť uvaříme v osolené vodě oloupané brambory nakrájené na kostičky.
- 3Na polovině dávky sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní uvařenou, scezenou čočku, brambory, promícháme, opepříme a zalijeme osoleným mlékem s rozkvedlanými vejci. Povrch pokapeme zbylým sádlem a zapečeme v troubě dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.