Conchiglie alla marinara
45 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 125gramůOlihně
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůPetržel - nať
- 125gramůGarnát obecný
- 2,5litryVoda pitná
- 1šálekSmetana ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
6 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, mírně smažíme minut, občas zamícháme, až změkne, ale nezbarví se.
- 3Vlijeme víno a vaříme, průběžně promícháváme, až zbudou v pánvi asi 2 lžíce tekutiny. Přidáme nakrájené olihně a vaříme 1 minutu, pak přidáme houby a vaříme, průběžně promícháváme, další 2 minuty. Přidáme vařené nakrájené garnáty, šlehačku a polovinu petržele a prohřejeme.
- 4Těstoviny důkladně procedíme a přidáme je k mořské směsi, dobře je zamícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a servírujeme ozdobené zbývající nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.