Conchiglie s brokolicí a ančovičkami

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
782 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 2
    Mezitím rozebereme brokolici na růžičky a krátce je povaříme ve vodě. Zchladíme ve studené vodě a scedíme.
  • 3
    Rozpálíme olej a orestujeme na něm asi 3min nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájené ančovičky. Poté směs zalijeme smetanou a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna asi 2min provaříme. Přidáme brokolici a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem, omáčkou přelijeme těstoviny a promícháme.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.