Conchiglie s lososem a smetanovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 400gramůTěstoviny Conchiglie
- 30gramůMáslo čerstvé
- 6kusůCibulka jarní
- 1lžíceCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 250gramůZakysaná smetana
- 425gramůLosos ve vlastní šťávě
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím rozehřejeme máslo a při nízké teplotě asi 3min restujeme nakrájené cibulky a prolisovaný česnek do změknutí. Poté zaprášíme moukou a ještě krátce orestujeme.
- 3V misce smícháme zakysanou smetanu s mlékem a za stálého míchání směs nalijeme na cibuli. Omáčku zahříváme ještě cca 3min až začne vařit a zhoustne. Mezitím stále mícháme.
- 4Přidáme nakrájeného lososa bez nálevu, nakrájenou petrželku a prohřejeme. Vložíme těstoviny a dobře promícháme. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.