Conchiglie s mořskými plody

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Každou hřebenatku nakrájíme na 3 kousky. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Na zálivku smícháme 60 ml oleje spolu s octem, přidáme nakládanou papriku rozkrájenou na malé kousky a chilli papričky zbavené zrníček a též pokrájené na kousky. Do misky přimícháme ještě prolisovaný česnek a med na dochucení. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
  • 4
    Mezitím v pánvi zahřejeme zbytek oleje s máslem. Když máslo začne pěnit, nasypeme polovinu hřebenatek, za stálého míchání smažíme 2 minuty na prudkém plameni. Poté vyjmeme hřebenatky a necháme je okapat. Stejně osmahneme i zbytek hřebenatek.
  • 5
    K tekutině, která zbyla po smažení, přilijeme víno a za stálého míchání vaříme na prudkém plameni, až se omáčka vyvaří na pouhých pár lžic. Odstavíme z plotny.
  • 6
    Na uvařené těstoviny přidáme lístky rokety, hřebenatky, přelijeme omáčkou a zálivkou. Vše promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.