Conchiglie s mořskými plody
35 min.
Ingredience
- 8kusůHřebenatka
- 300gramůTěstoviny Conchiglie
- 75mililitrůOlej olivový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15mililitrůOcet vinný
- 1kusPaprika sterilovaná
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceMed včelí
- 90gramůRoketa
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Každou hřebenatku nakrájíme na 3 kousky. Osolíme a opepříme.
- 2Na zálivku smícháme 60 ml oleje spolu s octem, přidáme nakládanou papriku rozkrájenou na malé kousky a chilli papričky zbavené zrníček a též pokrájené na kousky. Do misky přimícháme ještě prolisovaný česnek a med na dochucení. Vše důkladně promícháme.
- 3Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- 4Mezitím v pánvi zahřejeme zbytek oleje s máslem. Když máslo začne pěnit, nasypeme polovinu hřebenatek, za stálého míchání smažíme 2 minuty na prudkém plameni. Poté vyjmeme hřebenatky a necháme je okapat. Stejně osmahneme i zbytek hřebenatek.
- 5K tekutině, která zbyla po smažení, přilijeme víno a za stálého míchání vaříme na prudkém plameni, až se omáčka vyvaří na pouhých pár lžic. Odstavíme z plotny.
- 6Na uvařené těstoviny přidáme lístky rokety, hřebenatky, přelijeme omáčkou a zálivkou. Vše promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.