Conchiglie s mušlemi
40 min.
Ingredience
- 500gramůMušle slávky
- 2kusyČesnek
- 350gramůTěstoviny Conchiglie
- 40gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
398 mg
Postup přípravy
- 1Mušle propláchneme. Petrželku nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme.
- 2Mušle scedíme, dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, 2 lžíce oleje a bílé víno. Při střední teplotě je za občasného potřesení pánví asi 10 minut povaříme pod pokličkou.
- 3Hlemýždě vyjmeme, párátkem je vytáhneme z ulit a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařili, scedíme přes jemné sítko a uschováme. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny.
- 4Do pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm zbylý stroužek česneku a pálivou papričku. Obojí vyhodíme, dáme do pánve vyloupané mušle, scezenou tekutinu z jejich vaření a ještě 2-3 minuty je povaříme. Těstoviny scedíme, promícháme s připravenou omáčkou s vyloupanými mušlemi, přendáme vše na servírovací mísu, posypeme zbývající petrželkou a hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.