Conchiglie s tuňákem a kapary
25 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 425gramůTuňák v oleji
- 1lžíceKapary sterilované
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
38 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím rozehřejeme máslo a krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Tuňáka necháme okapat, rozdrobíme, přidáme k cibuli, vmícháme citronovou šťávu, smetanu, polovinu nakrájené petrželky a kapary. Ochutíme pepřem a zvolna asi 5min provaříme.
- 3Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme zbytkem petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.