Cordon bleu
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůKrůtí prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůŠunka dušená
- 1kusCitrony
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Gorgonzola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a lehce naklepeme. Mírně osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na tenké plátky.
- 2Na každou půlku řízku položíme plátek šunky a trochu sýra, v polovině přehneme a ve špičce zajistíme jehlou nebo párátkem. Zvenku posolíme a opepříme, obalíme v mouce.
- 3Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody, strouhanku dáme na talíř. Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance. Obal na řízek přimáčkneme.
- 4Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízek smažíme z každé strany na středně velkém plameni asi 5 min. dozlatova.
- 5Citrony rozčtvrtíme a servírujeme s řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.