Croissanty plněné klobásou a sýrem

55 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník 25 x 30 cm. Rozkrojíme na 4 obdélníky, které úhlopříčně překrojíme na trojúhelníky.
  • 2
    Z jarních cibulek sloupneme vrchní slupku a pokrájíme je na tenká kolečka. Ementál nastrouháme, klobásu oloupeme a krájíme na menší kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.
  • 3
    Vejce rozbijeme a rozšleháme vidličkou. Větší část vejce smícháme s tvarohem, přidáme pažitku, cibulku sýr a klobásu.
  • 4
    Troubu zahřejeme na 200°C (plynovou na stupeň 6).
  • 5
    Sýrovo-tvarohovou náplň rozdělíme na připravené trojúhelníčky těsta.
  • 6
    Umístíme ji k širšímu konci a těsto srolujeme směrem ke špičce.
  • 7
    Rolky položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme 25 minut do zlatova.
  • 8
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.