Croissanty plněné klobásou a sýrem
55 min.
Ingredience
- 200gramůListové těsto
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 150gramůCibulka jarní
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůKlobása vepřová
- 40gramůTvaroh jemný
- 2lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník 25 x 30 cm. Rozkrojíme na 4 obdélníky, které úhlopříčně překrojíme na trojúhelníky.
- 2Z jarních cibulek sloupneme vrchní slupku a pokrájíme je na tenká kolečka. Ementál nastrouháme, klobásu oloupeme a krájíme na menší kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.
- 3Vejce rozbijeme a rozšleháme vidličkou. Větší část vejce smícháme s tvarohem, přidáme pažitku, cibulku sýr a klobásu.
- 4Troubu zahřejeme na 200°C (plynovou na stupeň 6).
- 5Sýrovo-tvarohovou náplň rozdělíme na připravené trojúhelníčky těsta.
- 6Umístíme ji k širšímu konci a těsto srolujeme směrem ke špičce.
- 7Rolky položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme 25 minut do zlatova.
- 8Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.