Cuketová hořčice
55 min.
Ingredience
- 1kilogramCuketa
- 200gramůRajčata
- 200gramůPaprika zelená
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 70mililitrůOcet kvasný lihový
- 100gramůCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, česnek a cuketu oloupeme drobně nakrájíme. Papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na drobné kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme.
- 2Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. K cibuli přidáme česnek, cuketu, papriky a rajčata. Vše podlijeme vodou. Směs podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem, přilijeme ocet, přimícháme mletou pálivou papriku, pepř a chilli koření. Vše dobře zamícháme, ochutnáme a když je zapotřebí, ještě jednou dochutíme.
- 3Horkou směs rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme zpátky na sporák. Rozmixovanou směs za stálého míchání přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Ještě horkou směsí naplníme teplé skleníčky, víčky je uzavřeme a sterilizujeme 15 minut.
- 4Vychladlé skleničky odložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.