Cuketové karbanátky s hříbky

29 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé hříbky očistíme a omyjeme. Dáme vařit 1 litr vody a když přijde k varu, hříbky povaříme 1 minutu, pak je scedíme, prudce zchladíme a necháme odkapat. Takto připravené houby pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme na středním struhadle, osolíme ji a necháme ji 5–10 minut v klidu. Pak scedíme šťávu, k cuketě přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku, Maizenu, Vegetu a 2–3 lžíce strouhanky (na zahuštění). Směs dobře promícháme, musí být hustší. Vytvoříme z ní karbanátky, které obalíme ve strouhance.
  • 3
    Ve velké pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 3–4 minuty z každé strany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.