Cuketové karbanátky s hříbky
29 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1litrVoda pitná
- 150gramůHříbky čerstvé
- 500gramůCuketa
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžíceMajoránka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaVegeta
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 5lžicStrouhanka
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hříbky očistíme a omyjeme. Dáme vařit 1 litr vody a když přijde k varu, hříbky povaříme 1 minutu, pak je scedíme, prudce zchladíme a necháme odkapat. Takto připravené houby pokrájíme nadrobno.
- 2Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme na středním struhadle, osolíme ji a necháme ji 5–10 minut v klidu. Pak scedíme šťávu, k cuketě přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku, Maizenu, Vegetu a 2–3 lžíce strouhanky (na zahuštění). Směs dobře promícháme, musí být hustší. Vytvoříme z ní karbanátky, které obalíme ve strouhance.
- 3Ve velké pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 3–4 minuty z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.