Cuketové ragú s noky
50 min.
Ingredience
- 5kusůCuketa
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 5špetekSůl
- 400gramůBramborové noky
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžícePesto
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 0,25kusSalát ledový
- 2kusyTymián čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme cukety. Podélně je rozřízneme na čtvrtky, ty rozkrájíme na cca 4 cm dlouhé kousky. Oloupeme cibuli, pokrájíme na kostičky. Stroužek česneku oloupeme, jemně nasekáme. Olivový olej rozpálíme na velké pánvi, na něm cuketu za občasného obracení při střední teplotě opékáme 8 - 10 minut. Přidáme cibuli s česnekem a dusíme do zesklovatění. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, v ní podle návodu na obalu uvaříme noky. Zeleninu zalijeme vínem, okořeníme pestem, solí i pepřem a pod pokličkou při střední teplotě dusíme 5 minut. Omyjeme bylinky, osušíme a lístky jemně nasekáme. Salát omyjeme, osušíme, očistíme, nakrájíme na 1 cm široké proužky. Noky i bylinky přidáme k zelenině, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme salát a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.