Cuketové řízky se sýrem
40 min.
Ingredience
- 400gramůCuketa
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůKečup
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůStrouhanka
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
65 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané cukety zbavíme semínek, povaříme v mírně osolené vodě do poloměkka a slijeme. Vychladlé cukety nakrájíme na plátky silné asi 1/2cm. Osolíme je, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Vždy mezi dva plátky cukety vložíme dokulata vykrojený plátek sýru a upevníme párátkem. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Cuketové řízky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dorůžova. Hotové pokapeme kečupem a podáváme s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.