Cuketový dráteník z Valašska

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velkou cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Pak ji nahrubo nastrouháme do mísy.
  • 2
    Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky. Očištěný česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Měkký salám nastrouháme na hrubém struhadle a přiložíme k cuketě.
  • 3
    V pánvi na másle (2 lžíce) zpěníme cibulku. Vychladlou přidáme k cuketě se solí (0.5-1 lžička), pepřem, žloutky, sýrem, česnekem a salámem. Vše důkladně promícháme, přisypeme Vegetu podle chuti, polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka zamícháme tuhý sníh, který jsme si vyšlehali z bílků.
  • 4
    Vymažeme pekáč máslem (2 lžíce), vysypeme hrubou moukou a dáme do něj cuketovou směs.
  • 5
    Pečeme přibližně 25-35 minut při 220°C dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.