Cuketový dráteník z Valašska
55 min.
Ingredience
- 800gramůCuketa
- 4kusyCibulka jarní
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 250gramůSalám měkký
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceVegeta
- 150gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Velkou cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Pak ji nahrubo nastrouháme do mísy.
- 2Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky. Očištěný česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Měkký salám nastrouháme na hrubém struhadle a přiložíme k cuketě.
- 3V pánvi na másle (2 lžíce) zpěníme cibulku. Vychladlou přidáme k cuketě se solí (0.5-1 lžička), pepřem, žloutky, sýrem, česnekem a salámem. Vše důkladně promícháme, přisypeme Vegetu podle chuti, polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka zamícháme tuhý sníh, který jsme si vyšlehali z bílků.
- 4Vymažeme pekáč máslem (2 lžíce), vysypeme hrubou moukou a dáme do něj cuketovou směs.
- 5Pečeme přibližně 25-35 minut při 220°C dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.