Cukety zapečené s cibulí a sýrem
55 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou cuketu a oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na plátky.
- 2V pánvi na rozehřátém másle orestujeme cibuli s česnekem, přidáme cuketu a vše podusíme 10 minut. Okořeníme majoránkou, mletou paprikou, vsypeme nasekanou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Směs vložíme do zapékací mísy a přelijeme smetanou rozšlehanou s vejci, solí a pepřem.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 5Můžeme podávat s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.