Cumberlandská polévka se smetanou
160 min.
Ingredience
- ovocná směs
- 1lžíceMarmeláda brusinková
- 3lžíceŽelé rybízové
- 1lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceVíno portské
- Zvěřinový bujon
- 200gramůCeler bulvový
- 3kusyCibule
- 2kusyHřebíček
- 600gramůJelení maso
- 500gramůKosti srnčí
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 200gramůPetržel kořen
- 40gramůPetržel - nať
- 0,5litrVíno červené
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůZázvor celý
- 2kusyJalovec
- 40gramůCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůPaštika zvěřinová
- 1,5lžícePažitka
- 200gramůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pažitku opláchneme vodou a pokrájíme nadrobno.
- 2V hrnci si ohřejeme 1 litr čistého zvěřinového bujonu.
- 3V druhé misce si vymícháme brusinkovou marmeládu, rybízové želé, pomerančovou šťávu a portské víno. Směs promícháme a vlijeme do vařícího bujonu, teplotu zmírníme a pomalu vaříme 10 minut.
- 4Zakysanou smetanu rozmixujeme se zvěřinovou paštikou a pomalu ji vmícháme do polévky.
- 5Každou porci posypeme pažitkou a podáváme.
- 6Zvěřinový bujon [28678]:
- 7Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
- 8Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
- 9V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
- 10Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
- 11Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.