Cumberlandská polévka se smetanou

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pažitku opláchneme vodou a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci si ohřejeme 1 litr čistého zvěřinového bujonu.
  • 3
    V druhé misce si vymícháme brusinkovou marmeládu, rybízové želé, pomerančovou šťávu a portské víno. Směs promícháme a vlijeme do vařícího bujonu, teplotu zmírníme a pomalu vaříme 10 minut.
  • 4
    Zakysanou smetanu rozmixujeme se zvěřinovou paštikou a pomalu ji vmícháme do polévky.
  • 5
    Každou porci posypeme pažitkou a podáváme.
  • 6
    Zvěřinový bujon [28678]:
  • 7
    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
  • 8
    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
  • 9
    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
  • 10
    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
  • 11
    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.