Ďábelský dip
30 min.
Ingredience
- 20gramůMed včelí
- 5gramůSůl
- 10gramůBazalka
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 75gramůPancetta
- 50mililitrůOlej olivový
- 150gramůCibulka jarní
- 750gramůRajčata
- 60gramůPaprika červená
- 2kusyChilli paprička
- 5gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a v horkém oleji ji krátce osmažíme. Očistíme cibulku, oloupeme česnek, vše nakrájíme nadrobno a rychle opečeme na horké slanině. Oloupeme a vymačkáme rajčata, nakrájíme je na větší kostky. Přidáme k cibulovému základu a několik minut povaříme.
- 2Mezitím oloupeme papriku a najemno ji nakrájíme. Chilli papričky rovněž nakrájíme nadrobno. Papriku, chilli, trochu rajské šťávy a sójovou omáčku přidáme do omáčky a necháme několikrát vzkypět. Ochutíme balzamikovým octem, medem, solí a pepřem. Bazalkové listy nakrájíme na proužky a hotovou vychladlou omáčku jimi ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.