Dalmatské polpety
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůHovězí maso přední
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSádlo škvařené
- 1šálekRajčatová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
813 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí maso umeleme a přidáme k němu oloupanou, nasekanou cibuli, česnek, petrželku, vmícháme vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi vytvarujeme menší kuličky a každou obalíme v hrubé mouce.
- 3Polpety po všech stranách opečeme na pánvi na rozehřátém sádle. Potom je v pánvi ve výpeku zalijeme rajčatovou šťávou a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.