Dančí guláš
90 min.
Ingredience
- 900gramůDančí maso
- 180gramůCibule
- 150gramůRajčata
- 600gramůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 4gramyMajoránka
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 3gramyJalovec
- 80gramůPaprika červená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dančí přední maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, brambory očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky, papriku bez jádřinců na proužky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme rajčata, prolisovaný česnek, papriky, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, majoránkou, povaříme, patnáct minut před koncem vaření přidáme brambory a dovaříme.
- 3Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.