Daňčí guláš s houbovou čalamádou
110 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 500gramůCibule
- 150gramůOlej slunečnicový
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůKoření Zvěřina
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30gramůJíška instantní
- 150gramůHouby nakládané
- 100gramůCibule sterilovaná
- 100gramůPaprika sterilovaná
- 600gramůRýže dušená
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné daňčí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané houbičky smícháme s nakládanými paprikami a nakládanou cibulí.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji usmažíme cibuli dozlatova. Přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme troškou vývaru a zvolna dusíme 1 hodinu.
- 3Přidáme česnek, nakládanou zeleninu s houbami, okořeníme zvěřinovým kořením, podle potřeby dolijeme vývar, zahustíme instantní jíškou a dodusíme.
- 4Guláš podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.