Daňčí guláš s paprikou
120 min.
Ingredience
- 1kilogramDančí maso
- 4kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2kusyPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na stejné kousky. Cibuli s česnekem oloupeme. V hrnci na rozpáleném sádle osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme česnek, vložíme připravené maso, které častým mícháním dusíme, aby se maso zatáhlo. Přidáme jadřinců zbavené a na plátky nakrájené papriky, nakrájená rajčata. Dochutíme solí, zalijeme litrem vody, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme do poloměkka až do vyvaření vody. Když v hrnci máme jen omastek, posypeme ho moukou, zamícháme. Zalijeme zbylou vodou a opět pod pokličkou dusíme doměkka. Před dokončením přisypeme majoránku, dochutíme zbylou solí, pepřem a guláš stáhneme ze sporáku.
- 2Teplý guláš porcujeme na hluboké talíře a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.