Daňčí guláš s paprikou

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na stejné kousky. Cibuli s česnekem oloupeme. V hrnci na rozpáleném sádle osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme česnek, vložíme připravené maso, které častým mícháním dusíme, aby se maso zatáhlo. Přidáme jadřinců zbavené a na plátky nakrájené papriky, nakrájená rajčata. Dochutíme solí, zalijeme litrem vody, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme do poloměkka až do vyvaření vody. Když v hrnci máme jen omastek, posypeme ho moukou, zamícháme. Zalijeme zbylou vodou a opět pod pokličkou dusíme doměkka. Před dokončením přisypeme majoránku, dochutíme zbylou solí, pepřem a guláš stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Teplý guláš porcujeme na hluboké talíře a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.