Daube hovězí
205 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 1kilogramHovězí roštěnka níz. peč.
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 6decilitrůHovězí vývar základní
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 0,5lžičkaCajunské koření
- 2kusyCeler - nať
- 0,5lžičkaTabasco
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
473 mg
Cukr
753 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve velké pánvi olej. Osmahneme pokrájenou cibuli, poté ji vyndáme a dáme stranou. Do pánve přidáme pokrájenou papriku a celer a smažíme, dokud nebude zelenina měkká. Poté vyndáme a dáme stranou.
- 2Maso obalíme v osolené a opepřené mouce, dáme do pánve a smažíme po všech stranách. Přidáme vývar, vinný ocet, česnek, tabasco, tymián a rajčatový protlak. Vše pozvolna prohřejeme. Vrátíme do pánve cibuli, česnek a papriku, přihodíme bobkové listy a zasypeme cajunským kořením.
- 3Uvedeme směs do varu, přendáme do trouby a asi 135 minut pečeme.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.