Dauphinský gratin
110 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramBrambory
- 0,5litrMléko plnotučné
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1stroužekČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
257 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme, opepříme a posypeme špetkou muškátového oříšku.
- 2Zapékací mísu vytřeme česnekem, vymažeme máslem a rozložíme na ni kolečka brambor.
- 3Ušleháme vejce se smetanou a mlékem a zalijeme brambory. Navrch položíme několik oříšků másla.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.