Dělbuchy
70 min.
Ingredience
- 400gramůČočka červená
- 1,2litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyKoriandr mletý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
826 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnutou čočku dáme do kastrolu, zalijeme vodou, jen cm nad ni a na mírném ohni vaříme. V případě potřeby vodu doléváme, ale jen tolik, aby čočka byla uvařená a voda vyvařená. Po uvaření necháme čočku pod poklicí dojít. Vychladlou čočku vsypeme do mísy, vmícháme všechny zbylé suroviny (česnek utřeme se solí), vyjma oleje, a dobře promícháme. Strouhanky dáme tolik, abychom utvořili kompaktní hmotu. Z ní tvoříme koule o průměru asi 4 cm. Koule obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.