Dervišova lahůdka - libanonská specialita

120 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu omyjeme. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky, lilek nasolíme a necháme půl hodiny odležet. Poté jej opláchneme, necháme okapat. Rajčata spaříme, zchladíme a oloupeme. Vnitřky vybereme lžičkou a dužninu nakrájíme. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Maso smícháme s moukou, opečeme na dvou lžících oleje, dle chuti osolíme, okořeníme mletým muškátovým oříškem a hřebíčkem.
  • 2
    Zapékací mísu vymastíme lžíci oleje, jednotlivé druhy zeleniny střídavě navrstvíme do zapékací mísy tak, aby se vždy mírně překrývaly. Poslední vrstva bude masová a vše zalijeme vývarem. Dusíme přikryté v troubě předehřáté na 220 °C půl hodiny. Pokrm poté odklopíme a pečeme dalších 30 minut. Na závěr posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě, dokud se sýr neroztaví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.