Dervišova lahůdka - libanonská specialita
120 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 3kusyCibule
- 250gramůCuketa
- 250gramůLilek
- 3kusyRajčata
- 250gramůBrambory
- 400gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaHřebíček mletý
- 350mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu omyjeme. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky, lilek nasolíme a necháme půl hodiny odležet. Poté jej opláchneme, necháme okapat. Rajčata spaříme, zchladíme a oloupeme. Vnitřky vybereme lžičkou a dužninu nakrájíme. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Maso smícháme s moukou, opečeme na dvou lžících oleje, dle chuti osolíme, okořeníme mletým muškátovým oříškem a hřebíčkem.
- 2Zapékací mísu vymastíme lžíci oleje, jednotlivé druhy zeleniny střídavě navrstvíme do zapékací mísy tak, aby se vždy mírně překrývaly. Poslední vrstva bude masová a vše zalijeme vývarem. Dusíme přikryté v troubě předehřáté na 220 °C půl hodiny. Pokrm poté odklopíme a pečeme dalších 30 minut. Na závěr posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě, dokud se sýr neroztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.