Dip s olivami a sýrem
15 min.
Ingredience
- 200gramůSýr kozí
- 150gramůZakysaná smetana
- 5lžicMléko polotučné
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůOlivy černé
- 2špetkySůl
- 0,5stroužekČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
251 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve očistíme, oloupeme a prolisujeme česnek. Poté v menší misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a kozí sýr a za stálého míchání přidáváme olej tak, aby dip dostal krémovou konzistenci.
- 2Do vzniklé směsi přimícháme připravený česnek, med a nasekaný tymián, osolíme a opepříme. Na závěr do směsi jemně vmícháme nadrobno nakrájené olivy bez pecek. Dip servírujeme důkladně vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.