Dip z vajec a vína
20 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceHořčice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceVíno červené
- 4lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
445 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve ve vodě uvaříme vajíčka na tvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme. Rozdělíme na bílky a žloutky.
- 2Bílky nasekáme na co nejjemněji a odložíme stranou.
- 3Žloutky promícháme s citrónovou šťávou, olejem, hořčicí, vínem, protlakem, prolisovaným česnekem, cukrem, solí a pepřem.
- 4Dip před servírováním posypeme nasekanými bílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.