Diplomatické kuře
80 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyMrkev kořen
- 1decilitrVíno bílé
- 3decilitryVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
268 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře rozporcujeme a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek. Na česnek ihned poklademe porce kuřete a zprudka po obou stranách opečeme. Musíme dávat pozor, aby se nám česnek nepřipálil. Do pánve přidáme ještě na silnější kolečka nakrájenou mrkev. Vše zamícháme, zalijeme 2 dl vody a pod poklici dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vybereme, šťávu vysmahneme na tuk, který zahustíme moukou, spolu zapražíme. Zalijeme 1 dl teplé vody a přivedeme k varu. Nakonec do šťávy přilijeme bílé víno, dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Šťávu ještě povaříme asi 2 minuty a stáhneme z ohně.
- 3Porce masa rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme připravenou šťávou a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.