Divočák pečený v zelí s pivem
45 min.
Ingredience
- 800gramůKančí maso
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 6kusůPepř černý celý
- 6stroužkůČesnek
- 500gramůZelí kysané
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 250gramůAnglická slanina
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
69 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako očištěnou zeleninu a cibuli. Slaninu nakrájíme na plátky, česnek rozdrtíme, kysané zelí scedíme a nakrájíme.
- 2Na sádle osmažíme zeleninu a cibuli, přidáme maso, koření, sůl, česnek a rychle orestujeme. Poté vložíme zelí a promícháme.
- 3Směs vložíme do pekáče, přelijeme pivem, smetanou, překryjeme plátky slaniny a pečeme v troubě, až je vše měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.