Divoká kachna na smetaně

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistěnou kachnu hustě prošpikujeme slaninou, osolíme zevnitř i zvenku.
  • 2
    V pekáči na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření a prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, podlijeme vodou a chvilku podusíme. Potom do pekáče vložíme kachnu a za častého podlévání výpekem pečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a uchováme porce v teple.
  • 3
    Do šťávy vlijeme smetanu s moukou a povaříme do zhoustnutí. Zalijeme trochou vína, ochutíme hořčicí, případně dosolíme. Podáváme porce kachny polité hotovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.