Divoká kachna na smetaně
90 min.
Ingredience
- 1500gramůKachna divoká
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 2kusyBobkový list
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůHořčice
- 15gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistěnou kachnu hustě prošpikujeme slaninou, osolíme zevnitř i zvenku.
- 2V pekáči na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření a prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, podlijeme vodou a chvilku podusíme. Potom do pekáče vložíme kachnu a za častého podlévání výpekem pečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a uchováme porce v teple.
- 3Do šťávy vlijeme smetanu s moukou a povaříme do zhoustnutí. Zalijeme trochou vína, ochutíme hořčicí, případně dosolíme. Podáváme porce kachny polité hotovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.