Divoká kachna nadívaná

90 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablko s bramborem oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, přisypeme drcené oříšky, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou, zašijeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, na povrch kachny položíme ještě několik hoblinek másla, podlijeme troškou vývaru, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme doměkka.
  • 2
    Kachnu s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.