Divoká kachna nadívaná
90 min.
Ingredience
- 1200gramůKachna divoká
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyKmín celý
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůJablka
- 60gramůBrambory
- 80gramůStrouhanka
- 50mililitrůMléko polotučné
- 40gramůOřechy lískové
- 1kusVejce slepičí
- 1gramMuškátový oříšek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBramborový knedlík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jablko s bramborem oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, přisypeme drcené oříšky, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou, zašijeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, na povrch kachny položíme ještě několik hoblinek másla, podlijeme troškou vývaru, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme doměkka.
- 2Kachnu s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.