Divoký králík pečený s pancettou

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
33 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme na menší porce, vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Do mixéru dáme rozmarýn, tymián, česnek, citronovou kůru, přilijeme olej, citronovou šťávu, med a rozmixujeme dohladka. Vzniklou směsí zalijeme maso v míse a necháme asi 20 minut uležet. Maso vyskládáme do pekáče, přisypeme pancettu nakrájenou na nudličky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Asi po 15 minutách pečení králíka podlijeme vodou a dopečeme.
  • 2
    Porce masa upravíme na talíře a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.