Divoký králík pečený s pancettou
55 min.
Ingredience
- 1200gramůDivoký králík
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůTymián čerstvý
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 10gramůMed včelí
- 40gramůPancetta
- 100gramůOlej olivový extra panenský
- 150mililitrůVoda pitná
- 30gramůCitronová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
33 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme na menší porce, vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Do mixéru dáme rozmarýn, tymián, česnek, citronovou kůru, přilijeme olej, citronovou šťávu, med a rozmixujeme dohladka. Vzniklou směsí zalijeme maso v míse a necháme asi 20 minut uležet. Maso vyskládáme do pekáče, přisypeme pancettu nakrájenou na nudličky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Asi po 15 minutách pečení králíka podlijeme vodou a dopečeme.
- 2Porce masa upravíme na talíře a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.