Domácí rajčatový kečup
165 min.
Ingredience
- 2kilogramyRajčata
- 1kusBobkový list
- 1lžíceSůl
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Na kečup používáme dobře vyzrálá rajčata. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky, které podusíme ve větším hrnci ve vlastní šťávě asi 10 - 15 minut. Potom propasírujeme sítem do jiného hrnce.
- 2Do vhodné nádoby nalijeme vodu a ocet a vmícháme mleté nové koření, muškátový květ, mletý pepř, mletý hřebíček, sůl a celý bobkový list. Směs nalijeme na propasírovaná rajčata, přisypeme cukr a uvedeme do varu. Na mírném ohni vaříme velmi pomalu 60 až 90 minut. Občas promícháme, aby se kečup nepřipálil. Na konci má mít hustou konzistenci a temně červenou barvu.
- 3Z hotového kečupu vyjmeme bobkový list. Plníme do menších skleniček nebo lahví. Zavařujeme ve vodní lázni 30 minut při 80 st. Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.