Domácí rajčatový kečup

165 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kečup používáme dobře vyzrálá rajčata. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky, které podusíme ve větším hrnci ve vlastní šťávě asi 10 - 15 minut. Potom propasírujeme sítem do jiného hrnce.
  • 2
    Do vhodné nádoby nalijeme vodu a ocet a vmícháme mleté nové koření, muškátový květ, mletý pepř, mletý hřebíček, sůl a celý bobkový list. Směs nalijeme na propasírovaná rajčata, přisypeme cukr a uvedeme do varu. Na mírném ohni vaříme velmi pomalu 60 až 90 minut. Občas promícháme, aby se kečup nepřipálil. Na konci má mít hustou konzistenci a temně červenou barvu.
  • 3
    Z hotového kečupu vyjmeme bobkový list. Plníme do menších skleniček nebo lahví. Zavařujeme ve vodní lázni 30 minut při 80 st. Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.