Domácí ravioli s majoránkou
33 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 400gramůMouka polohrubá
- 1lžíceOlej rostlinný
- 200gramůŠtěrbák zahradní
- 1hrstMajoránka
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr Parmezán
- 120gramůŠpenát listový čerstvý
- 350gramůKlobása bílá
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, 4 vajec, soli a oleje připravíme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Štěrbák a špenát omyjeme a spaříme. Zchladíme studenou vodou a jemně nasekáme. Přimícháme 3 lžíce nasekané majoránky, petrželku, 2 vejce, strouhanku a náplň vymačkanou z klobásy. Směs osolíme a opepříme.
- 3Připravené těsto rozválíme na tenký plát. Na polovinu plátu dáme kopečky náplně a přikryjeme druhou polovinou těsta. Vykrájíme ravioli, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty.
- 4Ihned podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.