Domácí zdravé bulky ze špaldové mouky
50 min.
Ingredience
- Na potření a posypání
- 30mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceSlunečnice - semena
- 1lžíceSezam - semena
- 0,5lžíceKmín celý
- Posypání těsta a válu
- 1,5lžíceMouka špaldová
- Těsto
- 1,5gramyMouka špaldová
- 145gramůMouka celozrnná špaldová
- 2špetkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusVejce slepičí
- 120mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej sezamový
- 30mililitrůMléko polotučné
- 0,5kusDroždí sušené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
9Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
540 mg
Cukr
124 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hladkou špaldovou mouku, přidáme k ní celozrnnou mouku, sůl, kmín, pepř, sušené droždí a vajíčko. Vše promícháme a postupně budeme míchat a přidávat vlahou vodu, olej a vlahé mléko. Těsto promícháme vařečkou, poté nejlépe vypracujeme čistou rukou. Těsto by mělo být vláčné a nesmí lepit. Poprášíme ho troškou mouky, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 20-30 minut vykynout.
- 2Troubu si předehřejeme na 185°C. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, pokrájíme ho na 8-9 dílů. Z každého dílu těsta vytvarujeme malou kulatou bulku. Vytvořené bulky poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Znovu je necháme 12-15 minut kynout. Pak je potřeme vlahým mlékem, posypeme semínky slunečnic, sezamu a kmínem. Bulky pečeme přibližně 20 - 25 minut dozlatova.
- 3Upečené bulky necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.