Domácí zdravé bulky ze špaldové mouky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
9

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
540 mg
Cukr
124 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme hladkou špaldovou mouku, přidáme k ní celozrnnou mouku, sůl, kmín, pepř, sušené droždí a vajíčko. Vše promícháme a postupně budeme míchat a přidávat vlahou vodu, olej a vlahé mléko. Těsto promícháme vařečkou, poté nejlépe vypracujeme čistou rukou. Těsto by mělo být vláčné a nesmí lepit. Poprášíme ho troškou mouky, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 20-30 minut vykynout.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 185°C. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, pokrájíme ho na 8-9 dílů. Z každého dílu těsta vytvarujeme malou kulatou bulku. Vytvořené bulky poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Znovu je necháme 12-15 minut kynout. Pak je potřeme vlahým mlékem, posypeme semínky slunečnic, sezamu a kmínem. Bulky pečeme přibližně 20 - 25 minut dozlatova.
  • 3
    Upečené bulky necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.