Domažlické hovězí
200 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 240gramůŠalotka
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKari koření
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaZázvor mletý
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
- 50gramůKřenová pasta - Krenex
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
694 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej. Přidáme kostky masa, osolíme ho a opepříme. Maso po všech stranách osmažíme a potom ho děrovanou naběračkou vyjmeme.
- 2Do hrnce dáme šalotku a osmažíme ji. Z nádoby ji vyjmeme. K tuku vložíme zpět maso, přidáme kari, cukr, zázvor a worcesterskou omáčku. Zaléváme vývarem a podusíme doměkka.
- 3Měkké maso dáme ke kraji, šťávu zaprášíme moukou a dobře ji ve šťávě
- 4s tukem osmažíme. Postupně zaléváme vývarem a dobře provaříme.
- 5Do hrnce dáme zpět šalotky, přidáme petrželovou nať a křenovou pastu nebo nastrouhaný křen, prohřejeme a dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.