Dort s garnáty po starodávnu
70 min.
Ingredience
- 300gramůGarnát obecný
- 50gramůHrozinky
- 50gramůPetržel - nať
- 20gramůMajoránka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMandle
- 300gramůListové těsto
- 5gramůŠafrán
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky necháme nabobtnat v misce s vlažnou vodou. Vyloupeme ocásky garnátů (tři necháme vcelku na ozdobení), odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a nahrubo nasekáme. Pokrájíme
- 2jemně mandle a omytou petrželku a majoránku.
- 3Nasekané ocásky garnátů dáme do mísy, přidáme nasekanou petrželku a majoránku, mandle a nabobtnalé a osušené hrozinky. Zvlášť rozmícháme v mléce žloutky a dřevěnou vařečkou přimícháme šafrán
- 4a po špetce soli a pepře.
- 5Válečkem na nudle rozválíme tři čtvtiny těsta na tloušťku asi 3 mm a dáme je do lehce máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Těsto na dně propícháme vidličkou a navršíme na ně všechnu připravenou směs z garnátů. Pak rozválíme zbývající těsto a položíme je navrch. Povrch těsta ozdobíme různými vzory. Okraje těsta přitiskneme k sobě.
- 6Dáme dort do trouby na 200 °C a pečeme asi 40 minut. Jakmile bude hotový, přendáme ho na servírovací mísu, ozdobíme v páře uvařenými ocásky garnátů, které jste si uschovali vcelku, a teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.