Dort s garnáty po starodávnu

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky necháme nabobtnat v misce s vlažnou vodou. Vyloupeme ocásky garnátů (tři necháme vcelku na ozdobení), odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a nahrubo nasekáme. Pokrájíme
  • 2
    jemně mandle a omytou petrželku a majoránku.
  • 3
    Nasekané ocásky garnátů dáme do mísy, přidáme nasekanou petrželku a majoránku, mandle a nabobtnalé a osušené hrozinky. Zvlášť rozmícháme v mléce žloutky a dřevěnou vařečkou přimícháme šafrán
  • 4
    a po špetce soli a pepře.
  • 5
    Válečkem na nudle rozválíme tři čtvtiny těsta na tloušťku asi 3 mm a dáme je do lehce máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Těsto na dně propícháme vidličkou a navršíme na ně všechnu připravenou směs z garnátů. Pak rozválíme zbývající těsto a položíme je navrch. Povrch těsta ozdobíme různými vzory. Okraje těsta přitiskneme k sobě.
  • 6
    Dáme dort do trouby na 200 °C a pečeme asi 40 minut. Jakmile bude hotový, přendáme ho na servírovací mísu, ozdobíme v páře uvařenými ocásky garnátů, které jste si uschovali vcelku, a teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.