Dort z brambor

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kolečka. Pórek opláchneme a také pokrájíme na kolečka, šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno, na jemno sekáme petrželovou nať. Parmezán nastrouháme.
  • 2
    Do hluboké formy na pečení dáme mastnou fólii. Na pánvi rozpálíme olej a na něm přibližně 15 minut smažíme pórek, šalotky i tymián dokud nezměknou a nemají zlatavý nádech. Pak přidáme petrželovou nať, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Přibližně polovinu bramborových koleček naskládáme na dno formy, na ně dáme třetinu smažené pórkové směsi. Vložíme další vrstvu brambor, na ně opět směs a tak pokračujeme až do vyčerpání připravených surovin. Zcela nahoře musí být brambory.
  • 4
    Vše zalijeme smetanou, na ni nasypeme nastrouhaný Parmezán smíchaný s paprikou.
  • 5
    Pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů asi 40 minut, dokud brambory nezměknou. Posléze necháme 5 minut zchadnout a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.