Drobenková polévka s bramborem

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme brambory a přivedeme k varu.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, osmahneme, přisypeme hladkou mouku a opražíme. Přidáme k bramborám a povaříme.
  • 4
    V misce smícháme mouku, vejce, sůl, trochu vlažné vody a vypracujeme těsto. Mělo by mít takovou konzistenci, že jde rozdrolit mezi prsty. Do vroucí polévky rozdrobíme těsto, povaříme pár minut, dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
  • 5
    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.