Drožďová polévka
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPetržel - nať
- 1lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCibule
- 2kostkyDroždí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
978 mg
Cukr
842 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli osmažíme na tuku, přidáme droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté zalijeme vodou - asi litr. Opepříme, osolíme a vaříme.
- 2Do hrnku dáme vejce a zahustíme strouhankou.
- 3Lžičkou nabíráme hromádky a dáváme je do vroucí polévky.
- 4Povaříme 5 minut, nakonec dáme petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 1. 2017
Drožďová polévka
Levná, rychlá dobrá polévka. Jen jsem dosolila směs strouhanky s vajíčkem. Příště dám přednost nudlím, ale určitě dobrý nápad, když nemáte nic poruce 🙂